Dar alanda yaratıcı çözümler

Günümüz dünyasında zaman tasarrufu tüm yaşamın en önemli parçası haline geldi. Hayatı kolaylaştıran çözümler vazgeçilmez birer unsur olarak günlük hayatımızın vazgeçilmezleri oldular.

Nitekim zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimizde de çoklu ihtiyaçlara uyum sağlayan işlevsel ve pratik çözümlere dayalı kurgular gelişti.

Dağınıklığı toplama konusunda en hızlı elemanlar olan ardiyelerimizi işlevsel açıdan nasıl zenginleştirebileceğimize birlikte göz atalım!

Dar alanlarda depolama ihtiyacımızı karşılayan ve yaşam alanlarımızın vazgeçilmez mekanlarından biri olan ardiyeler ev düzenini sağlayan gizli hazinelerdir. Kullanılmayan eşyaların depolandığı, mevsimlik düzenlemelerin yapıldığı ve minik makinelerin saklandığı ardiyeler ev düzenine ve estetiğine önemli ölçüde hizmet etmektedir. Ev içerisinde düzeni sağlayan bu alanlarda nadir kullanılan ekipmanları yerleştirebilir, uzun süre dayanıklı olan yiyecekleri saklayabilir, mevsim geçişlerinde fazlalık eşyaları konumlandırabilirsiniz.

Ardiye dekorasyonu; eşyaların kolayca erişilebilir olmasını sağlayacak şekilde dizayn edilmelidir. Depolama çözümü olarak kullanılan dar alanlarda; raflar, çekmeceler, askılıklar ve dolaplar kategorilendirilerek düzenlenmelidir. Ardiye içinde yer verilen kuru yiyeceklerin de sık sık kontrol edilmesi ve temizlenmesi elzemdir.

Küçük Alanlarda Büyük Etki Yaratın

  • İhtiyacınızı belirleyin! Dar alanlara çok eşya sığdırmaya çalıştığımız için mobilya seçiminde işlevselliği ön planda tutulmalıdır. Dekorasyonda ise dar alanların daha geniş gözükmesini sağlayabilirsiniz. Duvarlarda açık renkler kullanmalı, aynalara yer vermelisiniz. 
  • Ambiyansını belirleyen önemli faktörlerden biri de aydınlatma sistemleridir. Depolama alanlarında sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmak için hem genel aydınlatma hem de dekoratif aydınlatmalar kullanabilirsiniz.
  • Duvarlara tablolar asabilir; ayna panelleri ya da duvar kağıtları kullanarak bu dar alanların aurasını güçlendirebilirsiniz. Duvar rafları ve askılıklar kullanarak hem işlevsel hem de dekoratif görünüm elde edebilirsiniz.
  • Evdeki düzeni sağlayan önemli mekanlarımızda; dar alanlarda depolama çözümlerinde gömme dolaplar kullanarak eşyalarınızı düzenli bir şekilde organize edebilirsiniz. Günlük yaşantımızda önemli rol oynayan walk-in closet sistemleri düzenli ve pratik bir yaşamın ev içindeki en önemli dinamiklerinden biridir. Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde birbirinden farklı dolap çözümleri sunan dünya markaları tüm gereksinimleri karşılamaya izin verir. Gömme dolap, raf üniteleri ve birçok ihtiyacınız için profesyonel destek almak için Skyland HOM’da bulunan 60’dan fazla markayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Depolama alanlarınızın evin genel dekorasyon tarzıyla uyumlu olmasına özen gösterin. Renk seçerken ve tema belirlerken, iç mekan tasarımınızı göz önünde bulundurarak uyumlu bir atmosfer yakalayın.
  • Mekanın aurasını güçlendiren ve enerjisini yükselten unsurlardan biri de bitkiler ve doğal taşlardır. Ahşaplar, bitkiler ve taşlar gibi doğal elementler, depolama alanlarınıza sıcaklık katar; doğal bir yaşam alanı gibi hissedilmesini sağlar. 

Depolama alanlarımız gibi evimizin antresi de çoğunlukla göz ardı ettiğimiz bir bölüm. Aslında yaşam alanımıza adım atan herkese bizden önce “Hoş geldin!” diyen antremiz konuklarımızın evimiz hakkında ilk izlenimini oluşturuyor. Peki evinizin en yoğun trafiğe sahip alanını nasıl en iyi ve kullanışlı şekilde dekore edebilirsiniz? Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızda sizin için hem estetik hem de işlevsel birkaç antre dekorasyonu önerisi hazırladık.

Evimizin düzenini sağlayan ve depolama ihtiyaçlarını karşılayan farklı bir alan antrelerimizin dekorasyonu da ayrıntılı düşünülmeli ve dikkatlice planlanmalıdır.

Dekorasyona yer vermeden önce antre alanlarınızda kullanım ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Antre alanlarınızı ayakkabı ve giysi depolama alanları olarak mı yoksa dekoratif bir alan olarak mı dizayn etmek istiyorsunuz? Koridorunuzda yer alan ardiye alanınızda hangi türde eşyaları depolamayı düşünüyorsunuz? İç mekan tasarımınızı belirlediğiniz unsurlara göre tasarlamalı; planı ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapmalısınız.

Geniş bir aileye sahipseniz; antrelerde giysi ve ayakkabıları toplayabileceğiniz, şemsiye gibi minik eşyaları koyabileceğiniz bol miktarda depolama sağlayan geniş bir gömme dolaba yer verebilirsiniz. Zeminden tavana kadar uzanan dolaplar kullanmak evin tüm dağınıklığı toplayacak, küçük alanlarınızı dekore etmenize yardımcı olacaktır. 

Dar alanlarda duvarlarda kancalara yer vererek giysileri, çantaları ve minik eşyaları asabilir; yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Raflar üstüne hasır sepetler yerleştirerek anahtarları bir alanda toplayabilir; raf, bank ya da konsol altına kapalı hasır sepetler konumlandırarak eşyaları düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Böylelikle antre alanlarında dağınıklık giderilmiş olur, şık ve zarif dekorasyon elde etmiş olursunuz.

Antre dekorasyonunuzu oturabileceğiniz bir parçayla zenginleştirmek de özellikle yorucu bir iş gününün ardından eve girdiğiniz anları düşününce mükemmel bir fikir. Dar alanlarda hem ayakkabılık hem de oturma yeri olarak kullanabileceğiniz sedir, markiz veya bankları tercih ederseniz şıklığın ve konforun yanında işlevsellikten de ödün vermemiş olursunuz.

Evinizde merdiven varsa ve koridorda alanınız dekorasyona müsait ise; koridorda bulunan merdiven altına alanın büyüklüğüne göre bir adet sedir, bank ya da puf yerleştirebilirsiniz. Böylece ayakkabılarınızı rahat ve pratik bir şekilde çıkarıp giyme imkanı elde edebilirsiniz.

Bol çekmeceli ve zarif bir parçayla antrenizi tamamlayabilir, daha çok depolama yeri yaratabilir ve burayı her gün yanından geçip giderken sabah filtre kahvenizi, evrak çantanızı veya anahtarlarınızı yakalayabilecek bir alana dönüştürebilirsiniz. 

Daha çarpıcı bir etki yaratmak için dekor olarak değerli bir vazo, taze çiçekler veya sanatsal dokunuşlar katabilir; cüzdan ve bozuk para gibi eşyaları yerleştirebilmek için antrenizin renkleriyle uyumlu bir tepsi veya kase de kullanabilirsiniz. Özellikle ahşap detaylar ve yumuşak renkleri harmanlamak kapıdan içeri giren herkes için hoş bir manzara yaratacaktır.

Aydınlatma, yaşam alanlarının her mekanında vazgeçilmez bir dekorasyon ürünüdür. Ardiye ve antre alanlarında ise aydınlatmalar daha çok önem kazanmaktadır. Doğal ışığın yetersiz olduğu alanlarda aydınlatma unsurlarını kullanarak, bu mekanları daha davetkâr ve ferah hale getirebilirsiniz. Avizeleri, aplikleri ve spot ışıkları stratejik olarak yerleştirebilir; bu alanların ambiyansını çekici hale getirebilirsiniz.

Pastel tonlar veya nötr renkler kullanarak antre ve ardiyeleri daha ferah ve dingin hale getirebilirsiniz. Duvarlarda tablolar ve aynalar kullanarak ve zeminde geniş saksıda yeşil bitkilere yer vererek alanın enerjisini yükseltebilirsiniz. Zarif dekoratif unsurları bir araya getirebilirsiniz.

Evinizin neşesi patili dostunuz her misafirinizi en asil duruşuyla karşılasın istiyorsanız daire kapınızın hemen karşısına sevgili dostunuzun en güzel fotoğrafını veya portre çizimini çerçeveletip asabilirsiniz. Böylece boş ve sade bir duvarı evinizin en anlamlı köşesi haline getirmiş olursunuz.

Küçük ve dar antrelerde büyük ve uzun aynalar kullanmak alanı daha geniş gösterebilir. Üstüne üstlük makyajınıza veya kıyafetinize çıkmadan önce son rötuşları atabileceğiniz harika bir köşe oluşturur. Büyük ve cesur aynalar küçük duvarınızı boydan boya kaplayacak olsa da yarattığı etki buna değecek.

Minimalizm akımı ile ardiye ve antre alanlarında işlevsel ve en etkili tasarımı oluşturabilir; bu yaşam alanlarını daha işlevsel ve estetik hale getirebilirsiniz. 

Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimizde çoklu ihtiyaçlara uyum sağlayan işlevsel ve pratik çözümlerine ilham olan Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ne gelerek; ev ve ofis mobilyasından tekstil, beyaz eşya ve aksesuara; zamansız klasiklerden moderne dekorasyon alanında zengin bir dünya içinde her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz!